Team Hoffstedt – min blogg om segling

2010-06-01

Watski 2 Star – Liten dataanalys

Filed under: Shorthanded — Tags: , — Jesper @ 20:02

I diagrammet ovan visas Banditos snittfart i knop(COG) med fyraminuters intervaller. Som en del andra råkade vi ut för “den stora broachen” runt tvåtiden på lördagens morgon. Precis innan snittade vi 11 knop under fyra minuter. Men ett för snabbt rorsmansbyte, mörker, regn och trötthet gjorde att vi broachade ganska kraftigt. Efter några försök kom vi upp igen men hade då gennakern några varv runt förstaget. Efter mycket kämpande fick vi ner seglet men var fysiskt utmattade och väntade en halvtimme innan vi bestämde oss för ett försök med lilla gennakern. Just då vred vinden mer mot väst och det blev för brant att sätta. Det kändes faktiskt rätt skönt :).

kartan ovan ser vi Banditos seglade sträcka. På väg upp mot Landsorts angöring kan man kanske ana att vi skar för lite med gennakern på den långa styrbordsbogen. Som ovan gennakerseglare är det mentalt jobbigt att gå högt när spinnakerbåtarna styr mot märket. Till nästa år ska vi ha bättre kalibrerade instrument och ett uppdaterat polardiagram anpassat för gennaker. Som stöd till det mentala. Desto roligare syns det också ganska väl hur bra vi tajmade medursvridet på länsen på sista benet upp mot Oxelösund. Gippen ut till havs vid Västervik blev bra då ett antal båtar råkade ut för bleke inne vid land. När vi sedan gippade tillbaks till babord igen kom medursvridet smygande.

En större version av kartan hittar ni här. Om det är någon som har motsvarande data tillgängligt får ni gärna maila mig så ska jag försöka sammanställa en jämförelse.

61 Comments »

 1. dipyridamole sale felodipine 5mg sale pravastatin 10mg pills

  Comment by Owbaln — 2023-08-26 @ 05:52

 2. aspirin 75mg price zovirax for sale purchase imiquad creams

  Comment by Lrtplf — 2023-08-26 @ 06:06

 3. Would you be focused on exchanging hyperlinks?

  Comment by kyrie shoes — 2023-08-26 @ 19:42

 4. I was very happy to search out this internet-site.I needed to thanks to your time for this excellent learn!! I positively enjoying each little bit of it and I have you bookmarked to check out new stuff you weblog post.

  Comment by golden goose — 2023-08-27 @ 20:58

 5. purchase melatonin generic order danocrine 100 mg online buy danocrine 100 mg generic

  Comment by Tdvzjs — 2023-08-28 @ 21:25

 6. Nice post. I study one thing tougher on different blogs everyday. It’s going to at all times be stimulating to read content from different writers and follow slightly one thing from their store. I抎 favor to make use of some with the content material on my blog whether or not you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link on your web blog. Thanks for sharing.

  Comment by yeezy shoes — 2023-08-28 @ 21:52

 7. You made some decent factors there. I regarded on the web for the problem and located most individuals will associate with together with your website.

  Comment by hermes belts — 2023-08-29 @ 23:56

 8. florinef tablet order imodium pills loperamide 2mg ca

  Comment by Vefazd — 2023-08-30 @ 01:20

 9. I抦 impressed, I need to say. Really rarely do I encounter a weblog that抯 each educative and entertaining, and let me inform you, you will have hit the nail on the head. Your idea is outstanding; the difficulty is one thing that not sufficient individuals are talking intelligently about. I’m very glad that I stumbled throughout this in my seek for something referring to this.

  Comment by hermes outlet — 2023-08-31 @ 01:27

 10. order duphaston 10mg buy duphaston 10mg sale order empagliflozin 10mg generic

  Comment by Tteqsq — 2023-08-31 @ 11:39

 11. I am typically to running a blog and i really appreciate your content. The article has actually peaks my interest. I’m going to bookmark your web site and preserve checking for brand new information.

  Comment by bape clothing — 2023-09-01 @ 06:41

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress