Team Hoffstedt – min blogg om segling

2008-07-14

Bankappsegling på Irländska sjön

Filed under: Bankappsegling — Tags: — Jesper @ 19:00

Igår gastade jag på en Mermaid i Skerries, några mil norr om Dublin. Mermaid är en irländsk entypsbåt för två till tre personer. Båten är cirka fem meter lång och har partialrigg och spinnaker samt en uppfällbar köl på knappa 100 kilo. Mermaid ritades på 30-talet och samtliga exemplar verkar byggda i trä. Irländska mästerskapen lockar fortfarande ett trettiotal båtar. På bilden till höger syns en av våra konkurrenter i vårt kölvatten på andra länsen.

Skerries Sailing Club arrangerade och la en spikrak olympiabana. Vi kom 2:a respektive 3:a av sju startande Mermaids i de två seglingarna. Efteråt trodde jag det var obligatoriskt med en pint Guinness men på grund av det fina vädret drack Irländarna hellre “Snake Bite”, 3/4 cider och 1/4 Heineken. Det gick ner fint.

De lite större båtarna seglade en distansbana runt fyren Rockabill. Särskilt coola var entypsbåten E-Boat. En IOR minitonnare designad 1974 med upplyftbar köl och mastheadrigg. Tankarna dras helt klart till Scampi även om den bara är 23-fot och aningen modernare i sin design. På sjuttiotalet seglade de visst mini-transat med dessa båtar.

104 Comments »

 1. Разрешение на строительство — это публичный документ, выдаваемый управомоченными органами государственной власти или местного самоуправления, который допускает начать стройку или производство строительных операций.
  [url=https://rns-50.ru/]Получения разрешения на строительство[/url] назначает законодательные принципы и стандарты к строительству, включая допустимые разновидности работ, дозволенные материалы и техники, а также включает строительные стандарты и пакеты защиты. Получение разрешения на строительство является обязательным документов для строительной сферы.

  Comment by RNS-MO-Now — 2023-08-31 @ 09:05

 2. I used to be very pleased to search out this net-site.I wanted to thanks to your time for this glorious learn!! I undoubtedly having fun with each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.

  Comment by palm angels — 2023-08-31 @ 11:15

 3. Aw, this was a really nice post. In thought I wish to put in writing like this additionally ?taking time and actual effort to make an excellent article?but what can I say?I procrastinate alot and certainly not appear to get something done.

  Comment by off white outlet online — 2023-08-31 @ 16:40

 4. I am only writing to make you understand of the extraordinary experience my wife’s daughter obtained checking your webblog. She came to find many pieces, which include what it’s like to have a wonderful teaching style to make other individuals quite simply comprehend some complex subject matter. You undoubtedly exceeded readers’ expectations. I appreciate you for producing such beneficial, safe, revealing not to mention easy guidance on this topic to Lizeth.

  Comment by golden goose glitter — 2023-09-01 @ 04:15

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress