Team Hoffstedt – min blogg om segling

2009-04-26

Träning och tracking

Filed under: Bankappsegling — Tags: — Jesper @ 20:37


I helgen var vi sju stycken 606:or som hårdtränade båthantering i ledning av Mattias Karlsson, tränare inom bland annat Svenska Seglarförbundet. Två intensiva dagar med optimala förhållanden. Sol, värme och mellan 3 och 7 sekundmeter från sydväst. Kartan ovanför visar vår seglade väg under söndagen. En inzoomning visar att det seglats rätt många vändor på fjärden. Inte konstigt att jag känner mig ganska matt i kroppen.

Mattias bjöd på en mängd bra övningar. Så här skriver webmaster på S606K:

Det började lite lugnt i tisdags och byggdes på allt eftersom. Otroligt bra tempo och väldigt lite väntetid. Vi varvade övningar med teori och tempot skruvades upp allt eftersom.
Bra blandning av övningar för båthantering med tillämpningar av märkesrundningar, båt mot båt situationer, starter och korta race.

Förutom all manöver- och teknikträning var min största lärdom att man faktiskt aktivt kan jobba på att bromsa båten för att släppa fram någon som är klart före vid en länsrundning. Tanken är att själv få plats att göra en taktisk rundning och komma ut med maxspeed tätt intill länsmärket.

Tack för en grymt bra träningshelg Mattias. Vi ser verkligen fram emot kommande tisdagar!

154 Comments »

 1. WONDERFUL Post.thanks for share..extra wait .. ?

  Comment by yeezy — 2023-08-30 @ 09:20

 2. This really answered my problem, thank you!

  Comment by goyard online store — 2023-08-31 @ 10:11

 3. This actually answered my downside, thank you!

  Comment by kd shoes — 2023-08-31 @ 15:14

 4. Needed to write you one little remark to help say thank you yet again considering the amazing views you’ve shown in this article. It is quite wonderfully generous of you to give openly all a number of people could have supplied for an electronic book in making some dough for themselves, even more so since you could have done it in case you desired. These good ideas additionally worked as the fantastic way to recognize that some people have a similar interest really like my personal own to know a good deal more on the topic of this problem. I am certain there are many more fun times ahead for folks who examine your blog post.

  Comment by golden goose stardan — 2023-08-31 @ 20:00

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress