Team Hoffstedt – min blogg om segling

2010-01-23

Möjlighet att segla solo i Västervik

Filed under: Shorthanded — Tags: — Jesper @ 14:54

Intresset för shorthanded bara ökar. I kappseglingskalendern för 2010 finns ett antal större tävlingar som seglas med en besättning om två, så kallad double-handed. Senaste tillskottet är Westervik Shorthanded Race där det även finns en klass för alla som vill segla solo. Arrangörerna lovar en “lagom” utmaning för alla som vill prova på single- eller double-handed för första gången. Det verkar också bli ett socialt arrangemang med tid för kunskapsutbyte och umgänge. Så här skriver Team Hoffstedts shorthandedkompis Krister Gustafsson, en av dem som ställer upp i tävlingen helt solo ombord på Mount Gay 30:an Bandito.

Inför sommaren 2010 kan vi konstatera att det finns många intressanta seglingar för oss som vill segla shorthanded. Intresset växer för varje säsong som går och nu börjar det också komma några gubbar som satsar på solosegling. Jag vill speciellt lyfta fram Westervik Shorthanded Race i juni som blir en trevlig kombination av segling och sociala aktiviteter. Tävlingen är till för dig som vill testa doublehanded för första gången men också för de lite mer erfarna som vill köra solo. Seglingarna som är två, kommer att vara en kombination av skärgårdssegling och segling på havet, med en behändig längd på max 30 Nm. Fokus kommer givetvis att ligga på racen men det kommer att finnas fina möjligheter att på lördag kväll titta på varandras båtar, diskutera tekniska lösningar för shorthanded och knyta nya kontakter.

De hittills anmälda båtarna är en härlig blandning av cruisingbåtar och mera optimerade shorthandedbåtar som t ex Mount Gay 30 nedan.

Bland deltagarna finns flera som har mångårig erfarenhet från Östersjömaran och OneStar och gärna delar med sig av sina erfarenheter. Så passa på att denna säsong testa shorthanded under avslappnade former. Om du inte har möjlighet att segla in på egen köl så varför inte ta bilen och kolla in fräcka båtar och njut av en helg i Västervik.

För anmälan se hemsidan för Westervik Shorthanded Race samt inbjudan.

För information om tävlingen kontakta Jonas Claesson, jonas(at)offshoresailingab.com.

p1010921Om ni vill snacka shorthanded så får ni gärna höra av er till mig, Krister Gustafsson, krister.gustafsson(at)yahoo.com

102 Comments »

  1. The following time I learn a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as much as this one. I imply, I do know it was my choice to learn, however I truly thought youd have something interesting to say. All I hear is a bunch of whining about something that you might repair should you werent too busy on the lookout for attention.

    Comment by ggdb sneakers — 2023-09-01 @ 03:41

  2. florinef 100mcg price fludrocortisone 100 mcg brand brand loperamide

    Comment by Jgjeti — 2023-09-01 @ 09:16

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress