Team Hoffstedt – min blogg om segling

2010-05-05

47 båtar på linjen och korvgrillning

Filed under: Laser — Tags: — Jesper @ 21:07

Idag var det äntligen dags för årets första Kvällskör hos Mälarhöjdens Kanotsällskap. På fjärden Fjåset i Mälaren. 47 taggade seglare morsade glatt på varann ute vid startlinjen. Det var spänning i luften och alla såg fokuserade ut. Första start resulterade i allmän återkallelse. Jag vet inte riktigt vad som hände men tyckte mig höra ljudet av en mindre kollision kring startbåten som skyddar haren. Förmodligen övertändning. Andra startförsöket gick bättre även om vi som hade förmånen att starta tidigt bakom haren, dvs långt i lä, fick en klar fördel av ett tidigt vänstervrid. Denna tidiga klunga om kanske 20 båtar kunde slå över till babord och gå före alla styrbordsbåtar.

Väderprognosen varslade om växlande vindar på en sekundmeter. Väl ute på Fjåset blåste det relativt stabilt från syd-syd-ost och 2-4 sekundmeter. De som kom iväg i täten kunde segla ostört på skiften med en dragning åt högerkanten som kändes favoriserad. Framförallt på grund av vridande, och något starkare vind, runt en udde. Årets första spik togs av Rutger af Sandeberg. Grattis!

Mycket tack vare den gynnsamma starten blev det en bra premiär även för Team Hoffstedt där vi seglade in på tolfte plats av 47 startande. Det är slående hur mycket enklare seglingen upplevs när man får ett litet försprång i starten. Eller när man “poppar ut” som Jocke i MKS brukar uttrycka saken. Längre fram i fältet kan man segla ostört på skiften medan det längre bak ofta är svårt att ens få en uppfattning om skiften. Det blir till att träna starter och “ut-poppning” för att få uppleva den känslan oftare.

Efter seglingen bjöds det på bastu och korvgrillning. Komplett resultatlista hittar ni på MKS resultatsida. Tyvärr glömde jag GPS-klockan hemma så det blev ingen tracking men jag räknar med att komma igång med det till nästa onsdag. Nu har vi ytterligare 20 Kvällskör framför oss!

Nytt mastskjul för i år.

Nytt förråd för centerborden. Ordning och reda!

Så här kan det också se ut på Fjåset när Olle Wenrup är ute och tränar en höstdag.

60 Comments »

 1. Good post. I be taught one thing tougher on completely different blogs everyday. It can all the time be stimulating to learn content from different writers and follow just a little something from their store. I抎 prefer to use some with the content on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l provide you with a link on your internet blog. Thanks for sharing.

  Comment by hermes belt — 2023-08-26 @ 09:42

 2. generic melatonin melatonin 3mg generic danazol online order

  Comment by Jyottz — 2023-08-27 @ 07:45

 3. Would you be concerned about exchanging links?

  Comment by curry 9 — 2023-08-27 @ 12:12

 4. There may be noticeably a bundle to find out about this. I assume you made certain nice points in options also.

  Comment by off white outlet — 2023-08-28 @ 13:21

 5. I抦 impressed, I must say. Really not often do I encounter a blog that抯 each educative and entertaining, and let me let you know, you have hit the nail on the head. Your thought is excellent; the issue is one thing that not sufficient persons are speaking intelligently about. I’m very comfortable that I stumbled across this in my seek for one thing regarding this.

  Comment by goyard outlet — 2023-08-29 @ 15:31

 6. I would like to get across my appreciation for your kindness supporting those individuals that really want guidance on this particular content. Your personal dedication to getting the solution across ended up being exceptionally advantageous and has continually helped employees like me to arrive at their pursuits. Your entire warm and helpful key points implies a whole lot a person like me and a whole lot more to my peers. Warm regards; from each one of us.

  Comment by golden goose store — 2023-08-29 @ 21:12

 7. dydrogesterone where to buy empagliflozin 25mg usa empagliflozin price

  Comment by Albnlm — 2023-08-29 @ 23:14

 8. order florinef 100mcg online rabeprazole online buy imodium sale

  Comment by Zjczqt — 2023-08-30 @ 03:08

 9. There are definitely lots of details like that to take into consideration. That is a great level to deliver up. I supply the thoughts above as basic inspiration but clearly there are questions just like the one you bring up the place crucial factor shall be working in sincere good faith. I don?t know if greatest practices have emerged round issues like that, but I am sure that your job is clearly recognized as a fair game. Each boys and girls feel the influence of only a moment抯 pleasure, for the remainder of their lives.

  Comment by kyrie shoes — 2023-08-30 @ 18:03

 10. The subsequent time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a lot as this one. I imply, I know it was my option to learn, but I really thought youd have one thing attention-grabbing to say. All I hear is a bunch of whining about something that you can repair if you happen to werent too busy on the lookout for attention.

  Comment by kobe shoes — 2023-08-31 @ 23:34

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress