Team Hoffstedt – min blogg om segling

2015-06-23

Class 40 | Transportsegling

Filed under: Shorthanded — Tags: , , , , — Jesper @ 22:22

Mönstrar just på Pogo 40s3 Nivea i Kalmar för transportsegling upp till Stockholm. Båten kommer segla ÅF Offshore Race och jag har fått förmånen att vara med på transportseglingen. Nivea mäter in i boxregeln Class 40 och är PogoStructures senaste design inom boxen.

Möjligheten dök upp när jag i mars träffade Anna-Maria Renken och Jean-Christophe Caso på bryggan i Lorient. Anna-Maria siktar på att segla Route du Rhum 2018 ombord på Nivea och Jean-Christophe kom själv 13 av 43 startande i Route du Rhum 2014 med sin Pogo 40s2 Picoty Lac. Niclas och jag spanade in båten när vi blev uppfångade av Jean-Christophe som gav en rundtur ombord och sedan föreslog en gemensam lunch. Det visade sig att de skulle segla ÅF Offshore race och så dök chansen upp. Då de behövde en erfaren, och inte minst trevlig:), navigatör med lokalkännedom lyckades jag värva Mikael Ryking som kommer vara med ombord på ÅF Offshore. Nu håller vi tummarna för att de lyckas prestera bra inom SRS med en fransk undanvindssläde som Nivea.

Lite beroende på hur nära land vi går kan ni hitta vår position här, MMSI 211652700. 

uteBoxregeln har krav på genomsnittshöjd på friborden. Här har man helt klart valt att lägga höjden föröver. Bekvämt att nå ner till vattnet från sittbrunn när man ska diska koppen eller ta sig ett glas från Mälaren.

P40s3.3Maxbredden ligger i stort sett längst akterut. Dubbla rorkultar och bra skvättkeps att gömma sig bakom när sjöarna sköljer över den säkert ganska blöta båten.

IMG_1708Spridarna långt ner på masten för att hålla nere tyngdpunkten. Fler bilder finns på Picasa

58 Comments »

 1. Good post. I be taught one thing tougher on completely different blogs everyday. It’ll at all times be stimulating to read content from different writers and apply a little something from their store. I抎 want to use some with the content material on my weblog whether you don抰 mind. Natually I抣l offer you a link in your internet blog. Thanks for sharing.

  Comment by kd 14 — 2023-08-24 @ 01:18

 2. There are some interesting deadlines on this article but I don抰 know if I see all of them heart to heart. There’s some validity but I’ll take maintain opinion until I look into it further. Good article , thanks and we would like extra! Added to FeedBurner as nicely

  Comment by paul george shoes — 2023-08-25 @ 01:11

 3. You made some first rate points there. I looked on the web for the issue and found most individuals will go along with together with your website.

  Comment by kyrie shoes — 2023-08-26 @ 00:51

 4. After I originally commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a remark is added I get four emails with the identical comment. Is there any manner you may remove me from that service? Thanks!

  Comment by supreme outlet — 2023-08-27 @ 02:30

 5. You made some respectable factors there. I looked on the internet for the difficulty and found most individuals will go along with along with your website.

  Comment by fear of god t shirt — 2023-08-28 @ 03:36

 6. Good post. I be taught something more difficult on completely different blogs everyday. It is going to all the time be stimulating to learn content from different writers and follow somewhat something from their store. I抎 desire to make use of some with the content material on my blog whether you don抰 mind. Natually I抣l give you a link in your net blog. Thanks for sharing.

  Comment by yeezy 500 — 2023-08-29 @ 04:35

 7. you have got an ideal weblog here! would you prefer to make some invite posts on my weblog?

  Comment by bape — 2023-08-30 @ 07:57

 8. Oh my goodness! an incredible article dude. Thanks Nonetheless I’m experiencing subject with ur rss . Don抰 know why Unable to subscribe to it. Is there anybody getting identical rss drawback? Anyone who is aware of kindly respond. Thnkx

  Comment by yeezy boost 350 — 2023-08-31 @ 08:50

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Powered by WordPress